m

onsdag 7 september 2011

Regn och fika

Det har regnat och regnat i dag så växtligheten har dekorativa pärlor. Vilken tur att T slutade tidigare! Hon tyckte att vädret gjorde tillvaron tråkig, så då blev det bakning och kvällsfikat är räddat.

                  


Här kommer det supergoda receptet på ChokladMintKakor.


Ingredienser till 24 - 30 st.

  • 170g smör
  • 220g farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 335g ljus blockchoklad
  • 2 ägg
  • 2 1 / 2 dl vetemjöl
  • 1 1 / 4 tsk bakpulver
  • 1 / 2 tsk salt
  • after eight att lägga på varje kaka

Vägbeskrivning

  1. I en kastrull på medelvärme, koka socker, smör och vatten under omrörning tills smält. Ta av från värmen, rör i choklad tills smält och ställ åt sidan att svalna i 10 minuter.
  2. Häll chokladsmeten i en stor skål, och slå i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt, rör ner det i chokladsmeten. Ställ degen kylskåp i minst 1 timme.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Rulla degen i valnöt stora bollar och placera dom ej för tätt i hop på plåten. Tex 12 st på en plåt.
  4. Grädda i 8 till 10 minuter i ugnen, passa att dom ej blir bränd i kanterna. När kakorna tas ut ur ugnen, tryck en after eight på toppen av varje kaka. När after eight har smällt, snurra med baksidan av en sked eller tandpetare för att göra ett mönster.

Inga kommentarer: