m

onsdag 1 februari 2012

Vid det här laget vet ni ju vad jag tycker om sådant här ...

.

                                  Dömd djurplågare har nya hundar i Sverige

För snart två år sedan dömdes en kvinna i Norge för grovt djurplågeri och vanskötsel av ett stort antal hundar. När djurskyddsmyndigheter kom hem till henne 2008 hittade 39 döda djur.
Nu bor kvinnan i Sverige, och har börjat föda upp hundar igen, rapporterar norska tidningen Dagbladet.

Det uppmärksammade fallet med kvinnan som dömdes för allvarlig vanvård av hundar har väckt starka känslor i Norge.
Dagbladet.no har rapporterat om att kvinnan nu bor i Sverige.
Här har hon börjat föda upp hundar igen, trots domen i Norge där kvinnan förbjöds ha hundar för all framtid. Men det norska förbudet gäller inte i Sverige. Något som lett till att norska politiker reagerat.
– Jag kan inte förstå att sådana domar inte kan verkställas över gränserna, säger stortingspolitikern Vigdis Giltun till Dagbladet.

Ihjälslagna hundar
Det var 2008 som norska djurskyddsmyndigheter besökte kvinnans gård. Flera hundar hittades ihjälslagna, skjutna eller kvävda, och flera av dem som levde var i så dåligt skick att myndigheterna tvingades avliva dem på plats, rapporterar Dagbladet.
Kvinnan erkände under rättegången att hon dödat en valp genom att kasta den mot en vägg.
– Vi hittade 39 döda hundar på egendomen. Våra veterinärer antog att de hade dött inom en period av tre månader. Vi hittade levande hundar med bitskador, sår, infektioner och kraftiga öroninflammationer, har Bente Langhelle, tidigare ordförande i djurskyddsnämnden i det berörda området, sagt till Dagbladet.
Innan gården hann stängas dog flera djur.
– Mellan första inspektionen 2008 tills det att vi stängde gården 15 maj samma år föddes 61 valpar på gården. 32 av dessa dog.

Känner till henne

Dagbladet har varit i kontakt med länsveterinär Anders Norling. Han säger att man känner till att kvinnan bor i Sverige och att man har ögonen på henne.
– Vi känner till henne, hennes djurhållning och hennes bakgrund. Den begränsade hundhållning hon ägnar sig åt nu har vi ingen möjlighet att göra något åt, men vi följer med på hur det utvecklar sig, säger han.
Enligt Dagbladet har svenska myndigheter besökt kvinnan vid flera tillfällen sedan 2010.
– För tillfället finns det ingen anledning att ingripa, men vi vet att hon har en önskan att utvidga sin verksamhet. Hittills har hon hållit sig inom lagen och norsk lag gäller inte i Sverige, säger Anders Norling till Dagbladet..

1 kommentar:

Jaana sa...

Hmmm...undra varför man väljer att föda upp hundar när man inte vill ta hand om dom och plågar dom????

Kram!