m

måndag 30 juli 2012

I dag har vi spenderat heeela dagen med denna position. På filten och blicken uppåt. Stundtals svalkade vi halva lekamen i det kalla vattnet. Däremellan plöjde vi några sidor i böcker och pekade i oss matsäck. Helt kort; en bra dag.





Min absoluta favoritförfattare at the moment är Jo Nesbö . Hans sista bok ligger på strax över 500 spännande fartfyllde sidor och handlar om den norske halvalkoliserade kriminalaren Harry Hole. Jo Nesbö är norrman. Och räknas nu in som en av toppen på kriminalförfattarlistan i världen. Ett pluspoäng till får han från mig tack vare att han anser sig ha så pass mycket pengar att han skänker och bidrar till bla analfarbetiska barn i arabländer. Själv bla cyklar han till sina olika åtaganden och inhadlar inte nya elektronikprylar om han inte måste.  Lägger in en liten sammanfattning av boken.


Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen - Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel. I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. 

Ett välorganiserat, våldsamt och väldigt farligt nätverk styr Oslo med järnhand. Ingen vill komma i deras väg och ingen vill avslöja något om dem eftersom det är med livet som insats. 

Men alla spår pekar i en riktning - till mycket högt uppsatta personer i staden.


.

2 kommentarer:

Jaana sa...

Jag har lyssnat på en ljudbok av Jo Nesbö och den var jättebra!
Undra om inte den hette "Pansarhjärtat"?

Kram!

Lallbacken sa...

Pansarhjärta är också en superbra bok, som alla hans böcker ;)