m

torsdag 25 oktober 2012

Detta vackra tak vaknar jag till varje morgon :)






onsdag 24 oktober 2012

Nu ska jag äntligen börja fixa och dona i dotterns (Therese) rum. Det ska bli så kul, dock med mina förutsättningar då :)  Ett nytt skrivbord är på G. Bokhylla. En vikvägg av gamla fönsterramar. Pynt och grejor förstås  Hittade den här korgstolen och den söta klockan i går. Vi gillade inte tyget på kudden så Therese letade fram ett tyg som hon gillar. En liten hint är att vi ska försöka få in både lite vitt och "green gate" inspiration i rummet. Ja, det ska som sagt bli hur kul som helst!!!  Säger som många andra, det är inte bra ljus nu för att fota.






Måste också berätta att jag såg ett inslag på nyheterna om tjuvjakten på noshörningar. En stackars flodhäst låg i sitt eget blod. Med "noshornet" avskuret och blod bubblande ur näsborrarna. En veterinär gav den smärtlindring och hjälp. Den klumpiga vännen vinglade upp och iväg. Jag blev så illa berörd att jag bokstavligen var på väg till badrummet för att kräkas. Nu ska jag vara brutalt ärlig; något som jag blir mest illa berörd av, som många vet, är när djur far illa. Det farligaste, brutalaste och vidrigaste djuret är människan. 


måndag 22 oktober 2012

Döm om min förvåning då jag såg våran 20åring käka frukost i morse. Själv märkte jag att jag hade  glömt bort att dom stod längst in i överskåpet. Han längtar till högtiden tror jag ;)


söndag 21 oktober 2012

I dag tog jag tag i dom grå på huvudet. Dom grå som igentligen visar att man följer naturen och blir äldre. På mannen kallas det "dom grå tinningarnas charm, men vad kallas det på kvinnan? Jag ska vara brutalt ärlig och säga att jag tycker det passar bäst på mannen. Men det FINNS kvinnor det passar på också. Men dock inte på mig. Har väl igentligen inte tunt hår, men när färgningen från förra gången växer ut ser det ut som en landningsbana mitt uppe på. Kan det ha att göra med att jag är så mörk...?? Kom på att ni inte har sett mig :/ Alla ni andra är ju så duktiga och lägger ut en blid på er själva. Jaja, nu ser det bättre ut någon vecka igen.
Lägger in en bild på min älskade, bedårande, snuttiga, mumsiga, goa lille skrutthund. Och lite pynt (som ni kanske sett, men det kommer jag inte ihåg :(



lördag 20 oktober 2012

Dottern här i huset var ner, med skolan, till Ikea i Uppsala. Jag fick ett sms där det stod "Det finns mycket shabby chic grejer här". Närmsta Ikea för oss är Valbo. Undrar om det finns shabby chic grejer där? Är det någon som vet? I väntan på resan dit finns det bilder att drömma sig bort i.



fredag 19 oktober 2012

Se vad som låg på en hylla på Erikshjälpen. Passade på att svänga förbi där i går då jag var ner "på stan". Det var dock en annan dam som liksom stod vid sidan om och spanade in om jag skulle ta dom eller inte. Och det gjorde jag! Tji fick hon ;) Näe, nu var jag stygg. Jag är inte så dum i verkligheten, men jag ville ju ha dom, så ... Tänker börja samla på mig lite gamla handdukar. Kruxet är bara vart jag ska lägga dom. Kanske ska låta dom vänta till advent/jul. Det löser sig nog :)  Ett plus är att det är ett M broderat!




Ha en trevlig helg hörrni. Var ute om solen tittar fram ;)

onsdag 17 oktober 2012

Ännu en morgon med ruskväder. Passar bra att tända ett ljus och koka kaffe. Ska jag berätta vad jag och min dotter gjorde i går kväll? Även att vi vet hur det funkar med/på andra sidan så var det spännande att för första gången vara på en storseans. Med Terry him self Evans. Jag/vi har mött några andliga förmedlare tidigare som är minst lika duktiga. Men det var ju lite extra att se en tvkändis :)  Jag vet att det finns nekande och "troende". Men dom finns, jag vet.


Ps// det skulle vara kul att veta hur ni tänker ;)


tisdag 16 oktober 2012

Hua, vilket väder det var i morse. Här uppe i backen hade vi snö, men då vi kom ner till "stora vägen" var det bara regn. Nu så här på lunch/eftermiddagen så skiner solen från en blå himmel och vinden greppar tag i träd och buskar. Perfekt för en blåsa-ur-hjärncellen-promenad ;) Någon mer än jag som gillar hösten?




måndag 15 oktober 2012

Nu får ni titta på Spanienbilder igen. Det jag föll för där ner i Nerja var att allt var så vitt. Någon mer än jag som är svag för vitt :) ?  Jag vet att det är många som inte tycker att det är så trivsamt då alla hus och byggnader är gjorda i sten. Men just här så gillar jag det hur mycket som helst. Har inte varit utomlands mer än en gång i vuxen ålder, så jag kan ju inte säga om det finns fler ställen på moder jord som är så här fina. Men UUUhhh, så fint det var/är här!!!




fredag 12 oktober 2012

Den stod lutad mot väggen utanför ett loppis här i trakten. Genomblöt av allt regn och tung som bly. Min snälla man fraktade hem den och ställde den i pannrummet för att torka. Sen gick jag lös med sandpapper och färg och sandpapper igen. Min nästa ögonsten att lägga till samlingen kanske inte är lika fin som dom dörrar jag sett i alla fina bloggar. Men jag älskar den!! Speciellt då jag har "gjort" den själv ;)






torsdag 11 oktober 2012

Grattis till vår son som fyller 20 år idag. Hipp Hipp Hurra!!

Nu är tiden för att göra en liten brasa i kaminen. Björken är en favorit med sin värmande eld. Det är bland annat typ asp och tall som knastrar så där mysigt. Det låter som att jag är en speciallist på ved men det är jag definitivt inte!! Bara en funderande spekulerande med lite tankar om vedpinnarna. Hmm, det där lät väl som en väldigt genomtänkt prosa ;) ?  Apropå det!! Glöm inte att kolla upp vem som får Nobelpriset i Litteratur idag klockan 13.00





onsdag 10 oktober 2012

I går blåste vinden och Nickelback ur hjärncellen igen. Kort och gott; långpromenaden fyllde på med positiva energier. Samtidigt är ögonblicken med och snappar upp fina detaljer.





tisdag 9 oktober 2012

Oj, vad jag i perioder har funderat hit och dit på en vit soffa. Ibland tänker jag - Men naturligtvis blir det alldeles perfekt. Ljust och fint och fräscht och stilrent. I bland tänker jag tvärtom - Men herregud så opraktiskt. Speciellt när vi har fyrbenta vänner av olika djurslag. Åhhhh! Men det är ju såååå snyyygt!!!



måndag 8 oktober 2012

Några bilder på mina ögonstenar i vardagsrummet. Jag vet att jag har visat dom förut  men dom är ju som sagt mina ögonstenar. Skåpet har jag mycket stolt gjort själv. Önskar att jag hade the skills att göra en lyckta också, men men....  Nu väntar en tur i svamskogen ;)