m

tisdag 19 mars 2013

Telefonen ringer och felet är åtgärdat. Teknikern har hittat felet som gjorde att vi varit utan telefon, internet och tv i fem dygn. Personligen har jag tyckt att det har varit helt ok. Dom som "lidit" mest är väl ungdomarna. Jag minns juldagen 2011. Stormen Dagmar gjorde sin framfart över oss och lämnade oss utan el och vatten i cirka 52 timmar. Då fick det brinna i kaminen och stearinljusen fladdrade överallt. Vatten till dricka och hygien hämtade vi i flaskor hos snälla nära och kära. Vatten till toan hämtade vi i våran bäck. Och det blev "lättlagat" på gasolköket. Personligen tyckte jag att det också var helt ok. Det blev en slags Ro. Efter att elen kom tillbaka med tv och internet, frågade en person mig med förfäran i rösten "Men vad gjorde ni alla timmar?" Jag svarade med ro i rösten "Vi umgicks". Flera kvällar efter att allt var tillbaka till det normala och jag hade lagt mig på kvällen för att läsa, tände jag stearinljuset istället för att knäppa på lampan. Det gav mig en sådan lugn och trygg känsla i själen. I julas sa jag lite retsamt "Undrar om det kommer någon storm i år?" Men jag fick ingen positiv respons  :)
   För ett par veckor sedan var T och jag ner till Ikea. Där blev jag sittandes i en soffa som jag fortfarande skulle vilja sitta kvar i. Visar den plus en underbar hälsning från min vän.
6 kommentarer:

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Det låter väldigt sunt att finna ro i tystnaden och skenet från sterinljusen. Vi har apparatfritt vissa dagar här hemma...väldigt behagligt..ibland hamnar vi på golvet hela familjen o bygger med lego.

Så fint kort du fått..tänk va gott det är med fina vänner !

Gonattkramen till dej.

LissasVita sa...

Hej ! Trevligt med ny bekantskap! Jag kollade Adlibris på boktiteln du tipsade om men hittade den inte. Skulle bli så glad om du skrev författaren. Jag har läst en massa böcker i denna changern och gillar det skarpt! Kramen Lisbeth

Tina sa...

Att inte vara uppkopplad i alla hörn ständigt, är viktigt!
Ja, äggen gjorde jag själv..

Ha en fin dag/Tina

vitadrömmarobusigabarn sa...

Tack för din jättefin hälsning
och så himla roligt och titta in
hos dig!!
Så fint du har det!
Ha en jättefin dag
kram Tina

Lilla Kullan sa...

Kram från mig.:-)
Stina

Mariette sa...

Så bra att du kan hitta en ro i att bara vara. Det är nyttigt, tror jag. Men visst är det ändå skönt när allt är som vanligt igen.
Ha en fin fortsatt vecka.
Kram Mariette