m

lördag 20 juli 2013

Gissa om jag blev glad i dag? Vi skulle iväg och införskaffa färg och lite annat till bod/uthus-renoveringen. På hemvägen stannade vi vid ett stort loppis. Och kan ni tänka er.....precis innanför tröskeln stod hon, SaftMaja!!! Hon var den första jag såg då jag kom in. Jag betalade inte en hundring för henne :) .  Ett extra plus var att originalkartongen var kvar, hel och i stort sett ren. Så nu behöver jag inte låna brorsans Maja varje gång jag vill göra saft, även att jag vet att jag få låna :) .
   I år har jag inte lagt många krut i växthuset :(  Men jag köpte en färdig och klar planta i våras som har fått bo mot husväggen, i vinkel mot sydväst. Där har den trivts väldigt bra. Nu skördar vi tomater i stort sett varje dag. Mums till sallad eller på mackan med aromat på !!
   Under hängbjörken mot söder är det mysigt att sitta och beundra vårt hus och trädgård. Soffan börjar dock bli lite väderbiten. Tanken på att piffar upp den med färg eller något har dykt upp, men jag vet inte.... Kanske ett projekt till nästa sommar. Vad skulle ni ha gjort om ni hade soffan? Eller har ni haft någon utemöbel som ni har piffat upp?

Jag vill niga och bocka för alla vänliga ord och tankar som ni skriver till mig :)  Jag blir så glad och ärad att ni skriver lite och låter mig veta vilka ni är.  Tack tack!!!





7 kommentarer:

Jaana sa...

Hej Mia!

Visst är det extra roligt när man fyndar något på loppis som man verkligen saknar och behöver. :)

Jag har också haft tomatplantor förr och fått skörda mycket tomater. Dom är ju så goda!

Kram!

Maria sa...

Sv. Tack snälla för din omtanke.
Nej det är inte så värst bra här. Får knappt i mig någon mat alls. Aptiten är helt borta just nu. Hoppas på att dom ska hitta magsår på gastron så jag kan få något mot det så jag snart blir bra. Ska ringa till endoskopin på måndag och se hur lång tid det kan ta innan jag får komma på gastron.
Kramkram

Annas röda stol sa...

Grattis till din Maja :)) En sån vill man inte vara utan...även om hon inte används varje år, så är det skönt att veta att hon finns där. Finfin soffa . Ha det gott i sommarvärmen. Kram Anna

Snäckskalsdalen. sa...

Så kul att fynda så rejält och original packning och allt! Ibland har man turen med sig, nu är det sylta och framför allt safta som gäller, förstår jag!
Agneta kram

Unknown sa...

Vilket fynd du gjort. O tack för dina fina kommentarer hos mig :)

Kram Malin

baraetthem sa...

Men så bra! Och det är ju just det som är så kul men loppis:)
Robbie var grym! Precis som sist jag såg han!!

Kram fredrika

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Vilket fynd !!!! Nu blir det saft för hela slanten antar jag..Maja är bra hon !

Kraaaam